DOLAR 31,5843 0.03%
EURO 34,3152 -0.07%
ALTIN 2.144,51-0,19
BITCOIN 21481287,55%
İstanbul
12°

KAPALI

Allantoin nedir, nelerde bulunur? Allantoin cilde yararları nelerdir?

Allantoin nedir, nelerde bulunur? Allantoin cilde yararları nelerdir?

ABONE OL
Ağustos 22, 2023 14:24
Allantoin nedir, nelerde bulunur? Allantoin cilde yararları nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı bitkilerde ve hayvanlarda bulunan Allantoin’in cildi yenileme, nemlendirme, yumuşatma gibi pek çok faydası vardır. Özellikle hassas ciltler için üretilen ürünlerde çok önemli bir yere sahip ve harika bir bileşendir. Peki Allantoin nedir, faydaları nelerdir? Allantoin ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde.

Allantoin, kozmetik ürünlerin etiketlerinden aşina olduğumuz kavramlardan
biri. Bu zamana kadar onu merak etmiş ya da etmemiş olabilirsiniz; ancak
yazımızı okuduktan sonra onu çok seveceğinizi söyleyebiliriz. Nemlendirici ve yatıştırıcı özelliğinin keşfedilmesiyle pek çok kozmetik markasının vazgeçilmezi olmuştur. Cilt bakım ürünlerinin başlıca kaynaklarından olarak faydalarıyla kozmetik sektöründe ilk sıralarda yerini almıştır. Aynı zamanda Allantoin, sadece cilt bakım ürünlerinde değil, hedefe yönelik bakım ürünlerinin tümünde kullanılabiliyor. Allantoin ile ilgili tüm detaylara haberimizde yer verdik.

ALLANTOİN NEDİR?

Allantoin, 19. yüzyıl itibariyle keşfedilmeye başlanmıştır. Bazı hayvanlarda ve insanlarda bulunan bu bileşiğin, anti-alerjik yapısıyla sağlık alanında faydalı olabileceği düşünülmüştür. Bitkilerden ve hayvanlardan elde edilen bu maddenin doğal ve sentetik olmak üzere 2 elde edilme yöntemi bulunuyor. Fakat doğal elde etme yöntemi zorlu bir süreç gerektirdiği için sentetik olanı en çok tercih edilen yöntem haline geliyor.

ALLANTOİN NELERDEN ELDE EDİLİR?

Allantoin denilince ilk akla gelen bitki, ‘karakafes’. Halk dilinde eşek kulağı veya mayasıl otu da deniliyor. Karakafes dışında Allantoin şu bitkilerden elde edilir:

  • Papatya
  • Lotus
  • Aloe Vera
  • Yam

ALLANTOİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Allantoin, cilt bakımı için kullanıldığında cildi yumuşatır, nemlendirir ve yatıştırır.
  • Cilde sakinlik kazandırır.
  • Akne ve sedef hastalıklarının iyi edilmesinde etkilidir. 
  • Kaşıntı, kızarıklık, pullanma gibi sorunlara iyi gelir.
  • Yaşlanma karşıtı bileşendir.

Cildi tahriş etmemesi ve toksik olmayan bir madde olması sebebiyle günümüzde pek çok kozmetik marka tarafından tercih edilir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.