DOLAR 31,2268 0.07%
EURO 33,8973 0.08%
ALTIN 2.056,390,79
BITCOIN 19618813,24%
İstanbul
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

Özkan Uğur hayatını kaybetti! Özkan Uğur’un hastalığı neydi? Özkan Uğur kaç yaşında

Özkan Uğur hayatını kaybetti! Özkan Uğur’un hastalığı neydi? Özkan Uğur kaç yaşında

ABONE OL
Temmuz 8, 2023 15:12
Özkan Uğur hayatını kaybetti! Özkan Uğur’un hastalığı neydi? Özkan Uğur kaç yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üçüncü kez kansere yakalanan Özkan Uğur’un hastalığı nüksettiği için geçtiğimiz aylarda yeniden ilaç tedavisi görmeye başlamıştı. 3 aydır yoğun bakımda olan Özkan Uğur’un hayatını kaybettiği öğrenildi.

2 kez Lenfoma kanserine yakalanan ‘MFÖ’ grubunun solistlerinden Özkan Uğur’dan acı haber geldi. 3 aydır yoğun bakımda olan immünoterapi tedavisi gören 69 yaşındaki usta isim hayatını kaybetti. Acı haber sonrası sanat dünyası yasa boğuldu.

Özkan Uğurdan iyi haber

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

özkan uğurdan sağlık durumuyla açıklama

ÖZKAN UĞUR HASTALIĞI NEYDİ?

Usta sanatçı Özkan Uğur, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Daha önce üç kez lenf kanserini yenen, Uğur, kısa bir süre önce de entübe edilmişti.

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

Özkan Uğur 17 Ekim 1953’te ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının adı Hurşit Uğur’dur. İlkokulu Reşat Nuri Güntekin İlkokulu’nda okurken mandolin ile tanıştı. Fenerbahçe Lisesi’nden mezun oldu. Lise yıllarında “Atomikler” adında amatör bir grup kurup, dönemin popüler şarkılarını çaldılar. Müzik hayatına 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başladı.

Müzik hayatına Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başlayan Uğur, 1971 senesinde Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in kurduğu Kaygısızlar grubunda profesyonel olarak basgitar çalmaya başladı. 1972’de kurulan Kurtalan Ekspres’in ilk kadrosunda bulunan Uğur bir süre sonra aynı yıl kurulan ve Erkin Koray’ın grubu olan Ter’de çalmaya başladı. Ter’den sonra, askerden dönen Barış Manço’nun yeniden kurduğu Kurtalan Ekspres’e katılıp 1973–1975 yılları arasında dönem dönem onlarla çalıştı.

MFÖ Grubu ve Özkan Uğur’un Katkıları

Özkan Uğur, MFÖ’de bas gitar çalarken, aynı anda inanılmaz zor derecedeki vokalleri tenor ses rengi ile başarıyla icra etmektedir. Ayrıca sanatçının hiçbir anlama gelmeyen sözlerle yaptığı şarkılar bulunmaktadır. Yayınladıkları birçok şarkıda besteciliğiyle dikkat çekti. “Lay Lili Lili Lay”, “Mecburen”, “No Problem”, “New York Sokaklarında” gibi şarkıların bestesinde yer almış, “Hep Aynı” şarkısının bas performansıyla dikkat çekmiştir. “Bazen”, “Amanın Aman”, “O Neydi O” gibi bestelerinin vokalinde de yer almıştır. “Ali Desidero” ve “İdare Edip Gidiyoruz” şarkılarında ses rengini değiştirerek vokalle düet yapmıştır.

özkan uğur 3. defa kansere yakalandı

Özkan Uğur, 2013’te yakalandığı lenf kanserini atlatmıştı. Ünlü isim, 2020’de tekrar kanser tedavisi görmeye başlamıştı.

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

1988 – Arkadaşım Şeytan (sinema)
1996 – Eşkıya (sinema)
2000 – Komser Şekspir(sinema)
2004 – G.O.R.A. (sinema)
2006 – Kısık Ateşte 15 Dakika(sinema)
2008 – A.R.O.G (sinema)
2010 – Yahşi Batı (sinema)
1999 – İkinci Bahar (TV dizisi)
2001 – Yeter Anne (TV dizisi)
2004 – İstanbul Şahidimdir (TV dizisi)
2004 – 2007 – Cennet Mahallesi (TV dizisi)
2009 – Sıkı Dostlar (TV dizisi)
2010 – Türk Malı (TV dizisi)
2011 – 2012 – Bir Ömür Yetmez (TV dizisi)
2012 – 2013 – Şubat (TV dizisi)
2014 – Galip Derviş, Behruz Aliyüf (Konuk Oyuncu) (TV dizisi)
2014 – Pek Yakında

Diskografisi:
Barış Manço & Kurtalan Ekspres
1972 – Ölüm Allah’ın Emri / Gamzedeyim Deva Bulmam
1973 – Gönül Dağı / Hey Koca Topçu
1973 – Nazar Eyle / Gülme Ha Gülme
Erkin Koray & Ter
1972 – Hor Görme Garibi / Züleyha
Mazhar – Fuat
1974 – Türküz Türkü Çağırırız (LP)
Edip Akbayram & Dostlar
1974 – Garip / Kaşların Karasına
Ersen & Dadaşlar
1975 – Dostlar Merhaba / Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin
1975 – Gafil Gezme Şaşkın / Güzele Bak Güzele
1976 – Ekmek Parası / Zalim
Selda & Dadaşlar
1976 – Türkülerimiz (LP)
Seyhan Karabay & Kardaşlar
1976 – Kan Davası / Dam Üstünde Çul Serer
İpucu Beşlisi
1976 – Heyecanlı / Hop Otur Hop Kalk
Grup Karma
1978 – İmkansız / Mutlu Mu Gülenler
MFÖ
1984 – Ele Güne Karşı Yapayalnız
1985 – Peki Peki Anladık
1986 – Vak The Rock
1987 – No Problem
1990 – Geldiler
1992 – Agannaga Rüşvet
1992 – Dönmem Yolumdan
1995 – M.V.A.B.
2006 – AGU
2011 – Ve MFÖ

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.